Ιστορία της θεραπείας με βεντούζες.

 

Η θεραπεία με τις βεντούζες, είναι μία τεχνική που χρονολογείται από την αρχαιότητα και εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει το βαθύ παρελθόν της ο Αιγυπτιακής καταγωγής πάπυρος του Ebers (1550 π.χ), που αναφέρει την αφαίρεση της πάθησης μέσω της αναρρόφησης. Στην Ελλάδα αναφορές σχετικές με τη βεντουζοθεραπεία συναντάμε στις «Ιατρικαί Συναγωγαί»του Ορειβασίου, στα «Περί Παθών» του Ιπποκράτη, σε ιατρικές πραγματείες του Διοσκουρίδη, του Γαληνού και σε πολλούς άλλους. Μάλιστα, σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, η βεντουζοθεραπεία χρησιμοποιούταν και από αρχαιότερους γιατρούς, που εκτός των άλλων, προκαλούσε και ανάταξη των σπονδύλων. Επίσης σημαντική χρήση της θεραπείας με βεντούζες συναντάμε τόσο στην αρχαία όσο και στην σύγχρονη Κίνα. Η εν λόγω θεραπεία θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσή της, αφού έχουμε κείμενα από το 1000 π.χ, τα οποία περιγράφουν τη χρήση του μπαμπού στη θεραπευτική ως βεντούζες. Σε άλλους πολιτισμούς τα σκεύη για τη θεραπεία αυτή κατασκευάζονταν από πηλό ή ακόμα και κέρατα ζώων.
Σήμερα οι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία, τέτοια που η θεραπεία με βεντούζες να χρησιμοποιείται κατά κόρον στα νοσοκομεία της Ανατολής και ειδικά της Κίνας. Αυτές είναι μερικές από τις εμφανίσεις της πρακτικής με βεντούζες που συναντώνται παγκοσμίως, προσφέροντας έτσι τις θεραπευτικές της ιδιότητες σε όποιον την αναζητήσει.
Στο χώρο του Σαμπί η θεραπεία με βεντούζες προσφέρεται από άριστα εξειδικευμένους επαγγελματίες με διεθνή κατάρτιση και εμπειρία. Ραντεβού κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα της σχολής: 2106716509, 6978545963, 6974949758

Για την ομάδα του Σαμπί,
Μιλτιάδης Χρυσικόπουλος

Φωτογραφία: Etsy.com

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s