ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ, 16/02 – 11/03

Η εικόνα ίσως περιέχει: παπούτσια, ουρανός και σύννεφο

Από σήμερα, Κυριακή, 16/02/2020 και ώρα 02:53 o πλανήτης της επικοινωνίας και της ερμηνείας ξεκινήσε την ανάδρομη πορεία του στο ονειροπόλο ζώδιο των Ιχθύων. Τι σημαίνει όμως αναδρόμηση και πως αυτό συνδυάζεται με τον μεταβιβάζοντα της πληροφορίας Ερμή?
Αρχικά, να αναφέρουμε, ότι όταν η πορεία ενός πλανήτη γίνεται ανάδρομη, τότε η ενέργειά του από εξωστρεφής γίνεται εσωστρεφής. Δηλάδη, καλούμαστε να λειτουργήσουμε (περισσότερο) σε ένα περιβάλλον ενδοσκόπησης. Κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι οτιδήποτε άλλο πρέπει να αδρανοποιηθεί.
Εδώ, ας κάνουμε μία μικρή παρέκβαση, καταρρίπτοντας κάποιους από τους μύθους της αστρολογίας. Αυτοί, κάνουν κακό όχι μόνο στους εαυτούς μας αλλά και στην ίδια την επιστήμη του αποσυμβολισμού της κινήσεως των ουρανίων σωμάτων. Έτσι, στην περίπτωση του ανάδρομου Ερμή, δεν είναι ανάγκη να γίνει εμπάργκο στο τομέα του εμπορίου επειδή γενικά επικρατεί, ότι με ανάδρομο Ερμή οι αγορές δεν είναι πετυχημένες. Αυτή η παρωχημένη άποψη εγκλωβίζει απόλυτα το δυναμικό του ανθρώπου και της ελεύθερης βούλησής του. Μία πετυχημένη ή αποτυχημένη αγορά, επηρεάζεται από τόσες πολλές συνιστώσες, που εν τέλει, ίσως, να μην έχει νόημα να μιλήσουμε για αυτό. Και επειδή πρώτα οφείλουμε να αλλάξουμε το τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και μετά το κόσμο γύρω μας, ας δούμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ανάδρομο Ερμή για χάριν της αυτογνωσίας και της εξελίξεώς μας.
Γενικά, οι πλανητικές κινήσεις είναι ένα δελτίο καιρού. Π.χ είναι καλό να ξέρουμε αν θα έχει δυνατές βροχές ή αν θα κάνει ζέστη γιατί μπορούμε να οργανώσουμε τη ντουλάπα μας αλλά και να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα. Δεν σημαίνει όμως, ότι απαγορεύεται να βγούμε έξω. Ας σκεφτούμε, ότι σε κάποιες χώρες βρέχει και κάνει κρύο κάθε μέρα και οι κάτοικοί τους, όχι μόνον έχουν προσαρμόσει τη ζωή τους πάνω σε αυτά τα καιρικά δεδομένα αλλά βρίσκονται και σε εξαιρετικό επίπεδο ανάπτυξης. Έτσι και με τους πλανήτες. Στην περίπτωση που ο Ερμής αναδρομεί, είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να ξαναγυρίσουμε σε καταστάσεις του παρελθόντος. Να τις ξανά αξιολογήσουμε διαμέσου της σκέψης και να τις ξαναεπεξεργαστούμε. Είναι σαν να σταματάμε για μία στιγμή τη διαδρομή μας, να ξαναπηγαίνουμε πίσω και να ερωτόμαστε:

• Τι κάναμε?
• Γιατί το κάναμε?
• Ήταν σωστό?
• Πως μπορεί να προέκυψε το συγκεκριμένο γεγονός?

Τέτοιου είδους σκέψεις είναι που λειτουργούν μέσα μας και μας ωθούν ώστε να ανακαλέσουμε διάφορα γεγονότα.
Η συγκεκριμένη αναδρόμηση όμως έχει κάποιες εκπλήξεις για εμάς.. Αυτό που ζητάει είναι να προσπαθήσουμε να αφήσουμε τον αναλυτικό μας νου και να αφουγκραστούμε τα πράγματα μέσω ευαισθησίας, οράματος και φαντασίας. Ό,τι δηλαδή θα έκανε ένας καλλιτέχνης. Ένας άνθρωπος δηλαδή που τα σύμβολα και τα νοήματα αλληλοσυμπληρώνονται και κάθετι μπορεί να λειτουργήσει ώς έμπνευση για το νέο έργο του. Όσο ‘θολό’ και αν ακούγεται αυτό, είναι ακριβώς ο τρόπος μέσω από τον οποίο καλούμαστε να ερμηνεύσουμε τις ερχόμενες καταστάσεις, τουλάχιστον μέχρι και τις 11 Μαρτίου όπου και ορθοδρομεί.
Κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό για την εν λόγω περίπτωση, είναι το γεγονός ότι θα υπάρξουν έντονες προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμοί οι οποίοι θα φέρουν εντός των, μία μεγάλη καρμική υπογραφή. Αυτό πρακτικά, σημαίνει ότι λογικές ελέγχου και εξουσιάς (που όλοι άμεσα ή έμεσα έχουμε μέσα μας) θα είναι το πρώτο πράγμα που θα βγεί προς τα έξω. Και μάλιστα κάτω από τη μάσκα της νέας εμπειρίας. Όμως, η υπόδειξη του αναδρόμου αυτου είναι το ακριβώς αντίθετο. Να χαθούμε, να αφεθούμε και να εμπνευστούμε. Έτσι, όχι μόνο θα ανακαλεστούν καταστάσεις και γεγονότα του παρελθόντος αλλά θα είναι και λογικές οι οποίες έχουν ριζώσει μέσα μας.
Ιδιαίτερη λοιπόν η εναλλάγη από το ρίζωμα στην άφεση αλλά είναι αυτός ο χρωματισμός, ο οποίος διέπει την κατάσταση αυτή.

Για την Ομάδα του Σαμπί
Δημήτρης Μακρίδης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: