ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ (E.Q.) : Από τη Θεωρία στην Πράξη.


Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε μια από τις πιο ουσιαστικές δεξιότητες της ανθρώπινης ψυχής:  τη Συναισθηματική Νοημοσύνη (E.Q.), σημαντικό παράγοντα προσωπικής εξέλιξης και ισορροπίας και εξαιρετικά χρήσιμο στης σύγχρονη πολύπλοκη και ανασφαλή πραγματικότητα.

Η συνάντηση με την συναισθηματική νοημοσύνη πιστεύουμε ότι θα είναι γόνιμη αλλά και γοητευτική. Η ομορφιά της ουσιαστικής επικοινωνίας και η βελτίωση της ανθρώπινης επαφής, που είναι πάντα το ζητούμενο, περνά μέσα από την ανάπτυξη της σημαντικής αυτής ψυχικής ικανότητας;, μια ικανότητας που όλοι μπορούμε να καλλιεργήσουμε και να εξελίξουμε. Για να μπορούμε  να απολαμβάνουμε βαθύτερα και ουσιαστικότερα κάθε ομορφιά που μας προσφέρει η ζωή.

Σε δυο τρίωρες συναντήσεις θα  επιχειρηθεί η προσέγγιση και η κατανόηση της Σ.Ν., η ικανότητα που έχει καθένας να την αναπτύξει καθώς και ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει αυτή η ψυχική δεξιότητα στην βελτίωση της καθημερινής ζωής, τόσο σε διαπροσωπικό όσο και σε επαγγελματικό- κοινωνικό επίπεδο. Επιπρόσθετα,  θα αναλυθεί το θεωρητικό πλαίσιο μαζί με τις επί μέρους εννοιολογικές αναφορές του και θα δοθούν κατευθύνσεις και τεχνικές για το πώς μπορεί καθένας να περάσει από την θεωρία στην πράξη.

 

Οι τρεις θεματικές ενότητες είναι :

α) Αυτοεπίγνωση – αυτοδιαχείριση,

β) Κοινωνική επίγνωση- διαχείριση σχέσεων

γ) Διαχείριση κρίσεων


Εισηγήτρια: Κατερίνα Μαγγανά, συμβουλευτική ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια.


Την εισήγηση θα πλαισιώσουν τρεις διαλογισμοί:

Ο διαλογισμός της γέννησης (πως μπορούμε να έρθουμε σε μια νέα δημιουργική επαφή με το πρώτο μεγάλο αποχωρισμό της ζωής μας; τι σημαίνει η πρώτη μεγάλη αλλαγή της ύπαρξης και σε τι χρησιμεύει  αυτή η συνειδητοποίηση;)

Ο διαλογισμός της πληγής (μήπως κάθε φορά που πληγωνόμαστε στη ζωή μας επαναλαμβάνουμε διαρκώς το τραύμα της πρώτης μας πληγής; αυτή η επανάληψη του τραύματος τι προσπαθεί να μας πει; πόσο μας φυλακίζει και πως μπορούμε να απελευθερωθούμε;)

Ο διαλογισμός του ζην ( πόσο μπορούμε να είμαστε δημιουργοί αυτού που ζούμε; πώς μπορούμε να κατανοήσουμε τι πραγματικά εμπίπτει στον έλεγχό μας και τι όχι; ποιες καταστάσεις απαιτούν όλη μας την ενέργεια και ποιες την ενεργοποίηση ενός «αυτόματου πιλότου»; και πως θα την διοχετεύσουμε όσο καλύτερα μπορούμε;)

 

Οι διαλογισμοί θα γίνουν υπό την καθοδήγηση της ιδρύτριας του sampi, Εκάτης.

___________________________________________________

Στοιχεία Σεμιναρίου Συναισθηματικής Νοημοσύνης

15 & 16 Ιανουαρίου 2011, ώρες: 12:00 – 15:00

Κόστος Συμμετοχής: 75 ευρώ  (περιλαμβάνει και τις δύο ημέρες)

Διεύθυνση: Καραθεοδωρή 19, Ν. Ψυχικό, 115 25, σταθμός μετρό Κατεχάκη

www.sampi.gr / contactsampi@gmail.com


 

Advertisements